Υλικά
1 φÏλλο σφολιάτας
1 φάκελος ΚρÎμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια
400 ml γάλα
15 ml ροÏμι
400-500 γρ. φράουλες κομμÎνες σε φÎτες και στραγγισμÎνες
250 γρ. μαρμελάδα φράουλα
ΕκτÎλεση
Προθερμαίνετε το φοÏρνο στους 200 βαθμοÏς στις αντιστάσεις και βουτυρÏŽνετε το μεγάλο ταψί του φοÏρνου.
Εν τω μεταξÏ, φτιάχνετε τη κρÎμα Ζαχαροπλαστικής σÏμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθÎτοντας το γάλα και το ροÏμι. Την αφήνετε στην άκρη.
ΚÏŒβετε τη σφολιάτα σε 3 ίσα κομμάτια και τοποθετείτε τα 2 απÏŒ αυτά στο βουτυρωμÎνο ταψί. Το τρίτο κομμάτι το κÏŒβετε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. και τοποθετείτε τις λωρίδες απÏŒ πάνω στα άλλα 2 κομμάτια περιμετρικά γÏρω-γÏρω. Ψήνετε τις σφολιάτες στο προθερμασμÎνο φοÏρνο για 30 λ. Μετά τις αφαιρείτε απÏŒ το φοÏρνο και τις αφήνετε να κρυÏŽσουν.
Τοποθετείτε σε μακρÏŒστενη πιατÎλα σερβιρίσματος το 1 κομμάτι σφολιάτας και απλÏŽνετε απÏŒ πάνω τη μισή κρÎμα. Σκεπάζετε με το δεÏτερο κομμάτι σφολιάτας και στρÏŽνετε απÏŒ πάνω την υπÏŒλοιπη κρÎμα. ΣτρÏŽνετε απÏŒ πάνω τις φράουλες και βάζετε το γλυκÏŒ στο ψυγείο μÎχρι να κρυÏŽσει πολÏ καλά.
ÎŒταν κρυÏŽσει, ζεσταίνετε τη μαρμελάδα σε Îνα κατσαρÏŒλα και με Îνα πινÎλο την αλείφετε πάνω
στις φράουλες. ΚÏŒβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.