Areti Missiou
#0

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια
400 ml γάλα
15 ml ρούμι
400-500 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες και στραγγισμένες
250 γρ. μαρμελάδα φράουλα


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρÏŽνετε το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας προσθέτοντας το γάλα και το ρούμι. Την αφήνετε στην άκρη.
ΚÏŒβετε τη σφολιάτα σε 3 ίσα κομμάτια και τοποθετείτε τα 2 απÏŒ αυτά στο βουτυρωμένο ταψί. Το τρίτο κομμάτι το κÏŒβετε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. και τοποθετείτε τις λωρίδες απÏŒ πάνω στα άλλα 2 κομμάτια περιμετρικά γύρω-γύρω. Ψήνετε τις σφολιάτες στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Μετά τις αφαιρείτε απÏŒ το φούρνο και τις αφήνετε να κρυÏŽσουν.
Τοποθετείτε σε μακρÏŒστενη πιατέλα σερβιρίσματος το 1 κομμάτι σφολιάτας και απλÏŽνετε απÏŒ πάνω τη μισή κρέμα. Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και στρÏŽνετε απÏŒ πάνω την υπÏŒλοιπη κρέμα. ΣτρÏŽνετε απÏŒ πάνω τις φράουλες και βάζετε το γλυκÏŒ στο ψυγείο μέχρι να κρυÏŽσει πολύ καλά.
ÎŒταν κρυÏŽσει, ζεσταίνετε τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρÏŒλα και με ένα πινέλο την αλείφετε πάνω
στις φράουλες. ΚÏŒβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Last update on June 16, 10:18 pm by Andreas Chrysopoulos.
Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό