Υλικά
1 πακÎτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
500 ml γάλα (2 κοÏπες)
70γ ζάχαρη (4 ½ κ. της σοÏπας)
1 αυγÏŒ
20γ άμυλο ( corn flour)-2 κ.της σοÏπας
120γ τριμμÎνη σοκ. ΚουβερτοÏρα
50γ άσπρη σοκολάτα
40γ αλεÏρι για ÏŒλες τις χρήσεις (4 κ.της σοÏπας)
600 g σοκολάτα κουβερτοÏρα
ΕκτÎλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα
ΑνακατεÏουμε σε Îνα μπωλ τη ζάχαρη, το άμυλο, το αλεÏρι και το αυγÏŒ
ΠροσθÎτουμε στο μπωλ λίγο απÏŒ το ζεστÏŒ γάλα και ανακατεÏουμε με το σÏρμα
ΣυμπληρÏŽνουμε το χυλÏŒ στο βραστÏŒ πλÎον γάλα και ανακατεÏουμε μÎχρι να βράσει
ΜÏŒλις κρυÏŽσει λίγο, συμπληρÏŽνουμε την τριμμÎνη σοκολάτα και ανακατεÏουμε
Γεμίζουμε τα μπισκÏŒτα, ανά δÏο, με ζεστή την κρÎμα
Παράλληλα λιÏŽνουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε μία κατσαρÏŒλα, που είναι τοποθετημÎνη επάνω σε μία άλλη με βραστÏŒ νερÏŒ, ανακατεÏοντας
Κατεβάζουμε απÏŒ τη φωτιά και συμπληρÏŽνουμε το υπÏŒλοιπο 1/3 της σοκολάτας, ψιλικομμÎνη
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μÎχρι να λιÏŽσει (Με αυτÏŒν τον τρÏŒπο “στρÏŽνει” η σοκολάτα και παραμÎνει λεία και τραγανή αφοÏ παγÏŽσει)
Βουτάμε Îνα-Îνα τα παστάκια του μπισκÏŒτου με Îνα πιροÏνι και αφήνουμε να κρυÏŽσουν επάνω σε Îνα λαδÏŒχαρτο
ΛιÏŽνουμε την άσπρη σοκολάτα με τον ίδιο τρÏŒπο και γεμίζουμε Îνα χωνάκι ζαχαροπλαστικής
Γράφουμε γράμματα της Αλφαβήτα ή κάνουμε σχÎδια επάνω σε κάθε παστάκι
ΑφοÏ παγÏŽσει και η λευκή σοκολάτα είναι Îτοιμα!