Areti Missiou
#0

Υλικά

1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
500 ml γάλα (2 κούπες)
70γ ζάχαρη (4 ½ κ. της σούπας)
1 αυγÏŒ
20γ άμυλο ( corn flour)-2 κ.της σούπας
120γ τριμμένη σοκ. Κουβερτούρα
50γ άσπρη σοκολάτα
40γ αλεύρι για ÏŒλες τις χρήσεις (4 κ.της σούπας)
600 g σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη, το άμυλο, το αλεύρι και το αυγÏŒ
Προσθέτουμε στο μπωλ λίγο απÏŒ το ζεστÏŒ γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα
ΣυμπληρÏŽνουμε το χυλÏŒ στο βραστÏŒ πλέον γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει
ΜÏŒλις κρυÏŽσει λίγο, συμπληρÏŽνουμε την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε
Γεμίζουμε τα μπισκÏŒτα, ανά δύο, με ζεστή την κρέμα
Παράλληλα λιÏŽνουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε μία κατσαρÏŒλα, που είναι τοποθετημένη επάνω σε μία άλλη με βραστÏŒ νερÏŒ, ανακατεύοντας
Κατεβάζουμε απÏŒ τη φωτιά και συμπληρÏŽνουμε το υπÏŒλοιπο 1/3 της σοκολάτας, ψιλικομμένη
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιÏŽσει (Με αυτÏŒν τον τρÏŒπο “στρÏŽνει” η σοκολάτα και παραμένει λεία και τραγανή αφού παγÏŽσει)
Βουτάμε ένα-ένα τα παστάκια του μπισκÏŒτου με ένα πιρούνι και αφήνουμε να κρυÏŽσουν επάνω σε ένα λαδÏŒχαρτο
ΛιÏŽνουμε την άσπρη σοκολάτα με τον ίδιο τρÏŒπο και γεμίζουμε ένα χωνάκι ζαχαροπλαστικής
Γράφουμε γράμματα της Αλφαβήτα ή κάνουμε σχέδια επάνω σε κάθε παστάκι
Αφού παγÏŽσει και η λευκή σοκολάτα είναι έτοιμα!

 

Last update on June 16, 10:19 pm by Andreas Chrysopoulos.
Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό