Hellas Cosmos
#0

Ό, τι κάνετε σε απευθείας σύνδεση μπορούν να αναχθούν πίσω από της IP διευθύνσεις σας. Ακόμα κι αν έχετε πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες, τα δίκτυα μπορούν να δουν τις ιστοσελίδες που έχετε πρόσβαση - και οι ιστοσελίδες γνωρίζουν την IP διεύθυνση σας. 

Χρησιμοποιήστε το δίκτυο Tor για να περιηγηθείτε ανώνυμα.

Το Tor είναι ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο που μπορεί να δρομολογήσει την κυκλοφορία σας μέσα από διακομιστές, καθιστώντας την κίνηση να φαίνεται να προέρχεται από κόμβους εξόδου. Σε αντίθεση με τους proxies, οι κόμβοι εξόδου από μόνοι τους δεν γνωρίζουν την IP διεύθυνση σας ή όπου και αν βρίσκεστε.


Πώς λειτουργεί Tor

Όταν χρησιμοποιείτε ένα Tor client,η κίνηση στο Διαδίκτυο σας δρομολογείται μέσω του δικτύου Tor. Η κίνηση ταξιδεύει μέσα από πολλούς τυχαίους διακομιστές, πριν από την έξοδο σας στο δίκτυο για να φθάσετε στον προορισμό σας. Αυτό αποτρέπει την υπηρεσία παροχής Internet και ανθρώπους που παρακολουθούν το τοπικό σας δίκτυο από το να βλέπουν τις ιστοσελίδες που έχετε πρόσβαση. Εμποδίζει επίσης τις ιστοσελίδες να βλέπουν την θέση ή τη διεύθυνση IP σας - θα δει τη διεύθυνση IP και τη θέση του κόμβου εξόδου αντί του δικού σας. Ακόμα και οι διακομιστές δεν γνωρίζουν ποιος ζήτησε την κίνηση. Όλη η κυκλοφορία εντός του δικτύου Tor είναι κρυπτογραφημένη



Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ανοίγετε το Google.com μέσω Tor. Ο Φορέας παροχής υπηρεσιών Internet και το τοπικό δίκτυο δεν μπορούν να δουν ότι έχετε πρόσβαση στο Google.com - βλέπουν μόνο κρυπτογραφημένη Tor κυκλοφορία. Οι διακομιστές Tor παίρνουν της πληροφορίες σας μέχρι να φτάσουν τελικά σε ένα κόμβο εξόδου. Οι κόμβοι εξόδου συνομιλούν στο Google για σας - από την πλευρά της Google, ο κόμβος εξόδου έχει πρόσβαση στην ιστοσελίδα τους. (Φυσικά, η κίνηση μπορεί να παρακολουθείται στον κόμβο εξόδου, αν έχετε πρόσβαση σε μη κρυπτογραφημένη ιστοσελίδα.) Ο κόμβος εξόδου περνά την κίνηση πίσω στους διακομιστές, και οι διακομιστές δεν ξέρουν πού καταλήγει.

Το Tor προσφέρει ανωνυμία και μια διαδρομή μέσα από τη λογοκρισία και την παρακολούθηση στο διαδίκτυο - οι άνθρωποι που ζουν κάτω από καταπιεστικά καθεστώτα με συνδέσεις στο Διαδίκτυο που λογοκρίνονται μπορεί να χρησιμοποιούν το Tor για να έχουν πρόσβαση στο ευρύτερο Διαδίκτυο χωρίς το φόβο των αντιποίνων. Πληροφοριοδότες μπορεί να χρησιμοποιούν το Tor για να διαρρεύσουν πληροφορίες χωρίς η κυκλοφορία τους να παρακολουθείται και να καταγράφεται.

Δεν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε το Tor για την κανονική περιήγηση. Ενώ το Tor κάνει καλά τη δουλειά της ανωνυμίας, η περιήγηση είναι σημαντικά πιο αργή από ό, τι συνήθως.

Αν θέλετε πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το Tor, ελέγξτε στον ιστοχώρο του Tor Project.

Tor Browser Bundle 

Το Πρόγραμμα Tor συνιστά το Tor Browser Bundle για περιήγηση ως ασφαλέστερο, και ευκολότερο τρόπο για να χρησιμοποιήσετε το Tor. Το Tor Browser Bundle είναι μια προσαρμοσμένη, φορητή έκδοση του Firefox που είναι προρυθμισμένος με τις ιδανικές ρυθμίσεις για επεκτάσεις και Tor. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Tor με άλλα προγράμματα περιήγησης και τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, αλλά αυτό πιθανό δεν θα είναι ασφαλή. Για παράδειγμα, το Flash και άλλα browser plug-ins μπορουν να αποκαλύψουν τη διεύθυνση IP σας - το Tor Browser Bundle απενεργοποιεί τα Browser plug-ins για σας και παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον, έτσι δεν έχετε να ανησυχείτε για τις ρυθμίσεις του browser σας. Περιλαμβάνει επίσης το EFF?s HTTPS, το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες με την υποστήριξη HTTPS. Παρέχει κρυπτογράφηση HTTPS μεταξύ του κόμβου εξόδου και την ιστοσελίδα προορισμού.

Το Tor συνιστά να μην κατεβάζετε αρχεία εγγράφου, όπως DOC και PDF, και να τα ανοίξετε σε εξωτερικές εφαρμογές. Η εξωτερική εφαρμογή μπορεί να συνδεθεί στο Internet για να κατεβάσετε επιπλέον πόρους, εκθέτοντας την IP διεύθυνσή σας.

Ξεκινώντας

Μετά τη λήψη του Tor Browser Bundle, κάντε διπλό κλικ στο αρχείο EXE και αποσυμπιέστε το στο σκληρό σας δίσκο. Το Tor Bundle Browser δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, έτσι μπορείτε να το εξαγάγετε σε ένα USB stick καινα το τρέξτε από εκεί.



Ξεκινήσετε το αρχείο Star Tor Browser.exe από το φάκελο Tor Browser.



Το αρχείο EXE θα ξεκινήσει το Vidalia, το οποία συνδέεται με το δίκτυο Tor. Μετά τη σύνδεση, το Vidalia θα ανοίξει αυτόματα το προσαρμοσμένο πρόγραμμα περιήγησης του Firefox Tor Browser Bundle.



Το Vidalia του Tor ξεκινά αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης Tor Browser Bundle αφού συνδεθεί. Όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησης, το Vidalia αποσυνδέεται αυτόματα από το Tor και κλείνει.



Το Vidalia δημιουργεί ένα τοπικό Proxy στο σύστημά σας. Το Tor Browser Bundle έχει ρυθμιστεί για το σύνολο της κίνησης και της διαδρομής σας, από προεπιλογή, όπως μπορούμε να δούμε εδώ στην εικόνα πιο κάτω της ρυθμίσεις περιήγησης του προγράμματος Tor. Μπορείτε να ρυθμίσετε και άλλα προγράμματα για να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω Tor αλλά μπορεί να αποκαλύψουν τη διεύθυνση IP σας με άλλους τρόπους.



Χρησιμοποιήστε το Tor Browser για να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο όπως θα κάνατε με ένα κανονικό πρόγραμμα. Είναι προ-ρυθμισμένος με Αρχική σελίδα DuckDuckGo.



Θυμηθείτε να μην παρέχετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία - ας πούμε, από σύνδεση σε κάποιον λογαριασμό που συνδέεται με εσάς - κατά τη χρήση του Tor Browser, γιατί θα χάσετε την ανωνυμία σας.

Γρήγορo βίντεο για το πώς να χρησιμοποιήσετε το Tor Browser Bundle

Last update on August 11, 8:54 pm by Andreas Chrysopoulos.
Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό