Andreas Chrysopoulos
#0

Για όσο μπορούμε να θυμηθούμε, το μουσικό app για τα Windows ήταν το Windows Media Player (WMP). Το Windows Media Player (WMP). έχει ενημερωθεί, το οποίο δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί, αλλά δεν είναι ακριβώς το πιο πρόσφατο, ούτε καλύτερο app για να παίξετε τα MP3s σας.

Στα Windows 10, υπάρχει μια νέα μουσική εφαρμογή που ονομάζεται Groove Music και αν χρησιμοποιήτε άλλη εφαρμογή για την μουσική σας, αφιερώστε λίγο χρόνο και περπατήσετε μέσα από μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά.

Το Groove σας επιτρέπει να δείτε τη μουσική συλλογή σας ανά άλμπουμ, καλλιτέχνη, και τραγούδι. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο αναζήτησης και βρείτε οτιδήποτε για τη συλλογή σας σε μερικά δευτερόλεπτα.

Όταν παίζετε ένα τραγούδι, οι έλεγχοι θα εμφανίζονται κατά μήκος του κάτω άκρου. Εδώ μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του άλμπουμ, τραγούδι, καλλιτέχνη.

Επιπλέον, όπως ακριβώς και στα Windows 8, αν χρησιμοποιήσετε τα μέσα ελέγχου του πληκτρολογίου σας, ένα μικρό παράθυρο ελέγχου θα εμφανιστεί στην επάνω αριστερή γωνία που σας επιτρέπει να πάτε πίσω, προς τα εμπρός, και να διακόψετε, καθώς και να ρυθμίσετε την ένταση.

Κάνοντας κλικ στις τρεις γραμμές στην επάνω αριστερή γωνία του app θα σας δείξει τα χαρακτηριστικά του app, ενώ κάνοντας και πάλι κλικ θα τα κρύψει.

Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα στο όνομά σας, θα ανοίξει τις ρυθμίσεις, οι οποίες θα συζητηθούν στην επόμενη ενότητα.

Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε πραγματικά νέα μουσική στο Windows Store, απλά κάντε κλικ στο "Get music in Store".

Μόλις αγοραστεί η μουσική θα κατεβεί στη συσκευή σας. Αν θέλετε να κατεβάσετε τις αγορές που πραγματοποιήσατε σε άλλες συσκευές, μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή στις ρυθμίσεις.

Εξερευνώντας τις Ρυθμίσεις του Groove
Οι Ρυθμίσεις Groove θα σας αφήσουν να ρυθμίσετε λήψεις, επαναφέρετε το app, και να αλλάξετε την εμφάνιση, μεταξύ άλλων.

Μια Groove Music Pass είναι παρόμοια με της Apple μουσική, Πανδώρα, ή το Spotify. Θα σας αφήσει να κάνετε streaming ad-δωρεάν μουσική, και είναι συμβατό με πολλές από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων iOS και Android.

Την πρώτη φορά που θα επιχειρείσετε να κάνετε μια αγορά, θα σας ζητηθεί εάν θέλετε να συνδεθείτε με τον κωδικό σας πριν από την ολοκλήρωση των αγορών ή τη διαχείριση του λογαριασμού σας. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει αργότερα.

Όπως αναφέραμε ήδη, μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του Groove για να κατεβάσετε αυτόματα οποιαδήποτε τραγούδια που έχετε ήδη αγοράσει σε άλλες συσκευές. Αυτή η ρύθμιση είναι "Off" από προεπιλογή.

Μπορείτε επίσης να έχετε το app στην αυτόματη ανάκτηση και ενημέρωση αν λείπει το εξώφυλλο του άλμπουμ και τα μεταδεδομένα. Αυτή η ρύθμιση είναι "On" από προεπιλογή.

Εάν προσθέσετε ένα τραγούδι στο onedrive, η εφαρμογή μπορεί να το αφαιρέσει από το Groove Music Pass αυτόματα. Αυτή η ρύθμιση είναι "Off" από προεπιλογή."

Τέλος, όπως αναφέραμε νωρίτερα, αν θέλετε να κάνετε αγορές ή να διαχειριστείτε το λογαριασμό σας, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτή η ρύθμιση είναι "On" εξ ορισμού και συνιστούμε αφήνοντας ως τέτοια.

Τέλος, υπάρχει η επιλογή "Reset", η οποία θα διαγράψει τις λίστες αναπαραγωγής σας και οποιαδήποτε μουσική που έχετε προσθέσει από τον κατάλογο Groove Music. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για να αλλάξετε το φόντο του app με το "Dark", το οποίο σημαίνει απλά ότι θα είναι μαύρο αντί του λευκού.

Πέρα από την απλή διασύνδεση και την αγορά μουσικής από το κατάστημα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιαδήποτε μουσική από τη δική σας και να παίξετε στο Groove.

Προσθέτοντας την Προσωπική Συλλογή σας
Οι πιθανότητες είναι εάν σκέφτεστε το Groove όπως και το WMP, τότε μπορεί να έχετε ήδη μια αρκετά μεγάλη συλλογή μουσικής στον υπολογιστή σας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χτίσετε τη συλλογή σας από τα τοπικά αρχεία μουσικής σας με την προσθήκη φακέλων.

Για να το κάνετε αυτό, δείτε κάτω από τον τίτλο « Music on this PC - Μουσική σε αυτόν τον υπολογιστή "και κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να "Choose where we look for music - Επιλέξτε πού θα κοιτάξουμε για τη μουσική".

Πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα φάκελο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα μπορείτε να προσθέσετε όσους θέλετε. Το Groove πρέπει στη συνέχεια να ανιχνεύση μέσα στο φάκελο σας και να προσθέσει τη μουσική σας στη βιβλιοθήκη του.

Σημειώστε, επίσης, μπορείτε να εισαγάγετε Apple iTunes playlists Λίστες αναπαραγωγής.

Οι πιθανότητες είναι, εάν είστε ένας σοβαρός συλλέκτης μουσικής, το Groove ίσως σας κόψει. Είναι αρκετά περιορισμένο και δεν υποστηρίζει εναλλακτικές μορφές μουσικής, όπως .flac και .ogg, αλλά για εκείνους με απλές ανάγκες, είναι μια καλή αντικατάσταση του WMP.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ο WMP είναι ακόμα ζωντανός και καλά και μπορείτε να το βρείτε από το μενού Έναρξη, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια που θα θέλατε να συμβάλουν όσον αφορά το Groove Music, τότε αφήστε τα σχόλιά σας.

Last update on August 11, 7:52 pm by Andreas Chrysopoulos.
Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό