Andreas Chrysopoulos
#0


Πώς να ενεργοποιήσετε τη διεπαφή Web του VLC, να ελέγξετε το VLC από ένα πρόγραμμα περιήγησης και να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε έξυπνο τηλέφωνο ως απομακρυσμένο
Το VLC περιλαμβάνει μια διεπαφή ιστού, στην οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση του VLC player σας από ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web η από μια άλλη συσκευή - ιδιαίτερα χρήσιμη για έναν κεντρικό υπολογιστή. Το VLC προσφέρει επίσης μια mobile web διεπαφή για smartphones.
Η διεπαφή ιστού είναι απενεργοποιημένη και κλειδωμένη από προεπιλογή - πρέπει να επεξεργαστείτε το αρχείο .hosts του διακομιστή ιστού ή το VLC θα αποκλείσει όλες τις εισερχόμενες συνδέσεις από άλλες συσκευές.

 

Ενεργοποίηση της διεπαφής ιστού

Για να ενεργοποιήσετε τη διεπαφή ιστού, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία στον VLC και επιλέξτε Προτιμήσεις.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Όλες" στην περιοχή "Εμφάνιση ρυθμίσεων" για να δείτε τις προχωρημένες ρυθμίσεις του VLC. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη λίστα προηγμένων ρυθμίσεων και επιλέξτε Κύριες διεπαφές στην κεφαλίδα Διεπαφής.

Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Web για να ενεργοποιήσετε τη διεπαφή HTTP.

Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις σας και κάντε επανεκκίνηση του VLC. Κάθε φορά που ξεκινάτε το VLC, ο διακομιστής ιστού θα εκκινηθεί στο παρασκήνιο - τα Windows θα σας ζητήσουν να επιτρέψετε την πρόσβαση στο τείχος προστασίας κατά την επανεκκίνηση, υποδεικνύοντας ότι ο διακομιστής web εκτελείται.

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο ή συνδέστε τη διεύθυνσή του στο πρόγραμμα περιήγησής σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεπαφή ιστού VLC στον τοπικό υπολογιστή σας: http://localhost:8080/
Εάν χρησιμοποιείτε το VLC 2.0.1, ορισμένα στοιχεία της διεπαφής ιστού - ιδιαίτερα - μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Αυτό είναι ένα σφάλμα στην έκδοση 2.0.1 που δεν υπάρχει στο 2.0.0 και έχει διορθωθεί για την έκδοση 2.0.2. Το VLC 2.0.0 περιλαμβάνει μια νέα διεπαφή ιστού που αντικαθιστά το παλιό - ελπίζουμε ότι θα το δείτε πιο στιλβωμένο σε μελλοντικές εκδόσεις.

Επιτρέποντας την απομακρυσμένη πρόσβαση

Από προεπιλογή, η διεπαφή ιστού είναι εντελώς κλειδωμένη - είναι περιορισμένη στο localhost, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο από το μηχάνημα που χρησιμοποιεί το VLC. Θα δείτε μια σελίδα 403 Απαγορευμένων σφαλμάτων αν επιχειρήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον διακομιστή HTTP του VLC από οποιαδήποτε άλλη συσκευή.

Για να επιτρέψετε την πρόσβαση από άλλους υπολογιστές, θα πρέπει να επεξεργαστείτε το αρχείο .hosts της διεπαφής ιστού. Θα βρείτε αυτό το αρχείο σε διαφορετικούς καταλόγους σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα:

 

  • Windows - C:\Program Files(x86)\VideoLAN\VLC\lua\http (χρησιμοποιήστε "ProgramFiles" αντί "Program Files(x86)" σε 32bit έκδοση των Windows.)
  • Mac OS X - /Applications/VLC.app/Contents/MacOS/share/lua/http/.hosts
  • Linux - /usr/share/vlc/lua/http/.hosts



Για να επεξεργαστείτε αυτό το αρχείο στα Windows, θα πρέπει να ανοίξετε το Σημειωματάριο - ή άλλο επεξεργαστή κειμένου - ως Διαχειριστής. Μεταβείτε στο φάκελο που αναφέρθηκε παραπάνω και επιλέξτε "Όλα τα αρχεία" στο παράθυρο διαλόγου Άνοιγμα του Notepad για να δείτε το αρχείο .hosts.

Μπορείτε να αποσυνδέσετε τις δύο τελευταίες γραμμές (για να αποσυνδέσετε μια γραμμή, καταργήστε την # στην αρχή της γραμμής) για να επιτρέψετε την πρόσβαση από όλες τις διευθύνσεις IP, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως ασφαλείς. Θα μπορούσατε επίσης να επιτρέψετε μια σειρά διευθύνσεων IP - ή να καθορίσετε τη διεύθυνση IP κάθε άλλης συσκευής που θέλετε να επιτρέψετε εδώ (προσθέστε κάθε διεύθυνση IP σε ξεχωριστή γραμμή).

Αποθηκεύστε το αρχείο και κάντε επανεκκίνηση του VLC μετά την αλλαγή.

 

Χρησιμοποιώντας τη Διασύνδεση Web Interface


Βάλτε http://123.456.7.89:8080 σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε έναν επιτρεπόμενο υπολογιστή ή smartphone για να δείτε το web interface του VLC. Αντικαταστήστε το "123.456.7.89" στη διεύθυνση με τη διεύθυνση IP του υπολογιστή που εκτελεί VLC.
Εάν πρέπει να βρείτε τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή ipconfig σε ένα παράθυρο γραμμής εντολών. Αναζητήστε τη γραμμή διεύθυνσης IPv4 κάτω από το όνομα της σύνδεσής σας.

Εάν θέλετε επίσης να έχετε πρόσβαση στο web interface του VLC μέσω του Internet αντί του τοπικού σας δικτύου, θα πρέπει να προωθήσετε τις θύρες στο δρομολογητή σας.

Last update on September 1, 10:47 am by Andreas Chrysopoulos.
Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό