Andreas Chrysopoulos
#0

Όταν βάζετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση ύπνου, κανονικά περιμένει μέχρι να πατήσετε ένα κουμπί πριν ξυπνήσει από τον ύπνο - αλλά μπορείτε να κάνετε το PC σας να ξυπνήσει αυτόματα από τον ύπνο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε το PC σας να ξυπνήσει και να πραγματοποιήσει λήψεις σε ώρες εκτός αιχμής ή να ξεκινήσετε άλλες ενέργειες πριν ξυπνήσεις το πρωί - χωρίς να δουλεύει όλη τη νύχτα.

Ρύθμιση χρόνου αφύπνισης

Για να κάνετε τον υπολογιστής να ξυπνήσει αυτόματα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια προγραμματισμένη εργασία. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Task Scheduler, πληκτρολογώντας Task Scheduler στο μενού Έναρξη και πατήστε Enter.

Στο παράθυρο Task Scheduler, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία ομάδας για να δημιουργήσετε μια νέα εργασία.

Ονομάστε την εργασία σας κάτι σαν ξύπνησε από τον ύπνο. Μπορεί επίσης αν θέλετε να πείτε να τρέχει έστω και αν ένας χρήστης είναι συνδεδεμένος ή όχι και να τρέχει με υψηλότερα προνόμια.

Στην καρτέλα επιχειρήματα - Triggers, δημιουργήσετε ένα νέο επιχείρημα που εκτελεί την εργασία στον επιθυμητό χρόνο σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα επαναλαμβανόμενο χρονοδιάγραμμα ή μόνο μία φορά.

Στην καρτέλα συνθήκες - conditions, ενεργοποιήστε την επιλογή επανάφερε τον υπολογιστή για να τρέξει αυτή την εργασία.

Στην καρτέλα ενέργειες - actions, θα πρέπει να καθορίσετε τουλάχιστον μία δράση για την εργασία - για παράδειγμα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ένα αρχείο-πρόγραμμα λήψης. Αν θέλετε να ξυπνήσετε το σύστημα χωρίς να τρέξει ένα πρόγραμμα, μπορείτε να πείτε στην εργασία να τρέξει το cmd.exe με το /c exit επιχείρημα - αυτό θα ξεκινήσει ένα παράθυρο γραμμής εντολών και αμέσως θα κλείσει, ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα.

Αποθηκεύστε την εργασία σας μετά τη ρυθμίσεις.

 

Βάζοντας τον υπολογιστή σε ύπνο

Βάλτε τον υπολογιστή να κοιμηθεί με την επιλογή του ύπνου, αντί να τον κλείσετε. Ο υπολογιστής δεν θα ξυπνήσει αν δεν είναι σε κατάσταση αναμονής. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε της επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας για να κοιμάται ο υπολογιστής αυτόματα όταν δεν έχει χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα ή όταν πατήσετε συγκεκριμένα κουμπιά.

Last update on January 19, 7:09 pm by Andreas Chrysopoulos.
Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό