Η Google αποθηκεύει ένα ιστορικό όλων των αναζητήσεων που έχετε πραγματοποιήσει κατά τη σύνδεσή σας, συνδέοντάς το με το Λογαριασμό σας Google. Τώρα μπορείτε να διαγράψετε γρήγορα αυτό το ιστορικό από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και όχι να κατευθυνθείτε στον πίνακα ελέγχου του Λογαριασμού Google.
Λάβετε υπόψη ότι η Google χρησιμοποιεί το ιστορικό αναζήτησης για να μάθει για εσάς, οπότε η διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης θα κάνει τα αποτελέσματα αναζήτησης λιγότερο εξατομικευμένα.


Πώς να καθαρίσετε το ιστορικό αναζήτησης Google στην επιφάνεια εργασίας

Για να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης Google στην επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε ένα παράθυρο της Google κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις Settings> Τα δεδομένα σας στην αναζήτηση (Your Data in Search) στο πάνω μέρος της σελίδας, ακριβώς κάτω από τη δεξιά πλευρά του πλαισίου αναζήτησης.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Η δραστηριότητα αναζήτησης (Your search activity section)." Για να διαγράψετε όλο το ιστορικό αναζήτησης Google, κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή όλων των δραστηριοτήτων αναζήτησης (Delete all Search activity)". Για να διαγράψετε μόνο την τελευταία ώρα του ιστορικού αναζήτησης, κάντε κλικ στο κουμπί "Διαγραφή τελευταίας ώρας (Delete last hour)".



Πώς να καθαρίσετε το ιστορικό αναζήτησης Google στο κινητό σας

Σε ένα smartphone, πατήστε το κουμπί μενού στην επάνω αριστερή γωνία της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης Google.


Πατήστε "Τα δεδομένα σας στην αναζήτηση (Your Data in Search)".


Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Διαγραφή της δραστηριότητας αναζήτησης (Delete your search activity section)" και πατήστε είτε "Διαγραφή τελευταίας ώρας (Delete last hour)" είτε "Διαγραφή όλων των δραστηριοτήτων αναζήτησης (Delete all Search activity)", ανάλογα με το μέγεθος του ιστορικού αναζήτησης που θέλετε να διαγράψετε.


Πώς να σταματήσετε τη Google να συλλέγει το ιστορικό αναζήτησης

Φυσικά, η Google θα συνεχίσει να συλλέγει το ιστορικό αναζήτησης ακόμα και μετά την εκκαθάρισή της. Αν θέλετε να σταματήσετε τη Google να το κάνει αυτό, κάντε κλικ ή επιλέξτε την επιλογή "Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών (Web & App Activity)" "Στοιχεία ελέγχου της Google (Google-wide controls)" στη σελίδα "Δεδομένα σε αναζήτηση".


Στη σελίδα Ελέγχου δραστηριότητας που εμφανίζεται, απενεργοποιήστε το ρυθμιστικό "Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών (Web & App Activity)".

Last update on January 4, 10:12 pm by Hellas Cosmos.
Like (1)
Loading...
1