Andreas Chrysopoulos
#0


Το VLC περιλαμβάνει ένα αρκετά εύκολο στη χρήση streaming χαρακτηριστικό που μπορεί να μεταδώσετε μουσική και βίντεο μέσω ενός τοπικού δικτύου ή του Διαδικτύου. Μπορείτε να συντονίσετε τη ροή χρησιμοποιώντας το VLC ή άλλα μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων. 

Χρησιμοποιήστε τη διεπαφή ιστού του VLC ως τηλεχειριστήριο για να ελέγξετε τη ροή από αλλού. Έχετε υπόψη ότι ενδέχεται να μην έχετε το εύρος ζώνης για να κάνετε streaming βίντεο υψηλής ευκρίνειας μέσω του Διαδικτύου. 

 

Εκπομπή ροής (Stream)

Για να ξεκινήσετε τη μετάδοση μιας ροής δικτύου, κάντε κλικ στο μενού Media στο VLC και επιλέξτε Stream.

Στο παράθυρο διαλόγου επιλέξτε το μέσο που θέλετε να κάνετε Stream. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα αρχεία στην καρτέλα Αρχεία, να επιλέξετε ένα CD ή DVD στην καρτέλα Δίσκος ή ακόμα και να τραβήξετε βίντεο από μια συγκεκριμένη συσκευή στην καρτέλα Συλλογή συσκευών. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να μεταφέρετε την επιφάνεια εργασίας σας επιλέγοντας Επιφάνεια εργασίας στην καρτέλα Συλλογή συσκευών.

Κάντε κλικ στο κουμπί Stream μετά την επιλογή του μέσου που επιλέξατε. 


Θα εμφανιστεί το παράθυρο Output Stream. Το πρώτο παράθυρο αναφέρει μόνο την πηγή μέσων που επιλέξατε - κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε.


Στο παράθυρο διαμόρφωσης Προορισμός, θα πρέπει να επιλέξετε έναν προορισμό για τη ροή (Stream) σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε HTTP - άλλοι υπολογιστές μπορούν να συνδεθούν στον υπολογιστή σας και να παρακολουθήσουν τη ροή (Stream). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε UDP για μετάδοση σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP ή μια περιοχή διευθύνσεων IP.

Αφού επιλέξετε τον προορισμό σας, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη. Ενδέχεται επίσης να θέλετε να ενεργοποιήσετε το πλαίσιο ελέγχου Εμφάνιση τοπικά - εάν το κάνετε, θα δείτε και θα ακούσετε τα μέσα που μεταδίδονται σε ροή στον τοπικό υπολογιστή σας, οπότε θα ξέρετε ότι παίζει σωστά.


Αφού προσθέσετε έναν προορισμό, θα μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του. Με τον προορισμό HTTP, μπορείτε να ορίσετε μια προσαρμοσμένη διαδρομή - αλλά η προεπιλεγμένη θα λειτουργεί καλά.

Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις κρυπτογράφησης - μεταβαίνοντας σε χαμηλότερη ποιότητα, το VLC μπορεί να εξοικονομήσει εύρος ζώνης δικτύου.

Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο για να συνεχίσετε στο παράθυρο ρύθμισης επιλογής - πιθανότατα δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε τυχόν προχωρημένες επιλογές εδώ. Για να ξεκινήσετε τη ροή, κάντε κλικ στο κουμπί Ροή (Stream). 


Αν επιλέξατε την επιλογή "Εμφάνιση τοπικά", το μέσο εκτύπωσης θα αρχίσει να αναπαράγεται τοπικά στον υπολογιστή σας.

Εάν έχετε ενεργοποιημένο ένα τείχος προστασίας, βεβαιωθείτε ότι το VLC είναι ένα επιτρεπόμενο πρόγραμμα αλλιώς δεν θα είναι δυνατή η σύνδεση με κανέναν υπολογιστή. Αν προσπαθείτε να κάνετε streaming μέσω Internet, ίσως χρειαστεί να ανοίξετε τις θύρες στο δρομολογητή σας.

 

Σύνδεση με ροή (Stream)

Για να συντονιστείτε σε ροή (Stream), κάντε κλικ στο μενού Media στο VLC σε άλλον υπολογιστή και επιλέξτε Open Network Stream.


Υποθέτοντας ότι χρησιμοποιήσατε HTTP, καταχωρίστε μια διεύθυνση όπως http://IP.Διεύθυνση:8080/. ;

(Εάν ορίσατε μια προσαρμοσμένη διαδρομή για την HTTP ροή (Stream) σας στο πλαίσιο Διαδρομή, θα πρέπει να καθορίσετε την προσαρμοσμένη διαδρομή εδώ. Για παράδειγμα, εάν έχετε ορίσει την διαδρομή ως προσαρμοσμένη διαδρομή, θα εισάγετε http://IP.Διεύθυνση:8080/ διαδρομή στο πλαίσιο εδώ.)


Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή, η ροή θα πρέπει να αρχίσει να αναπαράγεται. Για τον έλεγχο της αναπαραγωγής από απόσταση, δοκιμάστε να ρυθμίσετε τη διεπαφή ιστού του VLC. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο σφάλμα, βεβαιωθείτε ότι το VLC δεν είναι αποκλεισμένο από ένα τείχος προστασίας στο σύστημα ροής (Stream).

Topics: stream, vlc, βίντεο
Last update on July 21, 9:19 pm by Ελλάς Ελλήνων.
Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό
Ελλάς Ελλήνων
#1

Καλό...