Areti Missiou
#0

 

Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζανιού του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 1/2 ? 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

Ρίχνετε το σχετικά μαλακό βούτυρο, την άχνη και το αλεύρι σε ένα μπολ και ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα και στα τοιχώματα.
Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Αποσπάτε κομματάκια ζύμης (μεγέθους καρυδιού), τα πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες να γίνουν σα δισκάκια και τα τοποθετείτε το ένα σε κάποια απόσταση από το άλλο στη λαμαρίνα.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 10?-11? και βγάζετε τη λαμαρίνα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν πολύ καλά, πριν τα καταναλώσετε, για να μη σας διαλυθούν, καθώς συνεχίζουν να «σφίγγουν» εκτός φούρνου.


Συμβουλή

Αν θέλετε ειδικά σχήματα, θα χρειαστείτε πλάστη και κουπ πατ ή το χείλος ενός ποτηριού. Θα ανοίξετε τη ζύμη σε όχι πολύ χοντρό φύλλο και θα κόβετε με τα κουπ πατ μπισκοτάκια. Την επιφάνεια μπορείτε, αν θέλετε, να τη διακοσμήσετε με ξηρούς καρπούς ή πολύχρωμα σοκολατάκια τύπου σμάρτις για τα παιδιά.

 

Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό