Areti Missiou
#0

 

Υλικα

3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρι
1 γάλα
½ βιτάμ
1 μπέικιν πάουντερ
4 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες

 

 

Εκτελεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το βάζετε σε λεκάνη, κάνετε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους, χτυπημένους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατόπιν βάζετε το βούτερο λιωμένο. Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα, ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το αφήνετε να σταθεί αρκετή ώρα στο ψυγείο (περίπου 1 ώρα) και κατόπιν, με ένα κουταλάκι, απλώνετε τη ζύμη στη μορφή που θέλετε να έχουν τα μπισκότα, επάνω σε μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία (180-200 βαθμούς) για περίπου 15 λεπτά. Αφού τα βγάλετε και κρυώσουν τα ενώνετε ανά δύο, βάζοντας στη μέση μαρμελάδα. Προτείνουμε και αντί της μαρμελάδας, να δοκιμάσετε και τη μερέντα. Γίνονται πολύ νόστιμα και πολύ αφράτα. Θα τα λατρέψετε.

 

Γίνετε ο πρώτος που σας αρέσει αυτό